E-ticaret Sitesi Kurma Rehberi 2021

E-ticaret Sitesi Kurma Rehberi 2021

Günümüzün en çok rağbet gören iş modellerinden biri olan e-ticaret, bir online mağaza kurup internetten satış yapmaktan ibaret değildir. E ticaret sitesi kurmak ve online satış yapmak, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir sektöre dahil olmak demektir.

E-ticarete yeni bir girişim yaratarak ya da mevcut işletmenizi internet ortamına taşıyarak başlayabilirsiniz. Fiziksel bir işletmeniz var olsa bile lojistik yapınızda değişikliklere gitmeniz gerekebilir. Bununla birlikte teknik altyapı ve dijital pazarlama, online ortamdaki varlığınızı sürdürebilmeniz için temel dinamikler arasındadır.

Kurumsal ya da şahıs olarak hizmet vermeniz fark etmeksizin birtakım aşamalardan geçmeniz gerekir. Sitenizi kurmadan önce bir ön hazırlık yapmalı ve ardından da yasal süreçleri tamamlamalısınız. Bu süreçte fiziksel ve dijital çalışmaları yürütürken profesyonellerden destek de alabilirsiniz.

Küçük ve büyük tüm bu teferruatları rahatlıkla aşabilmeniz için ihtiyacınız olacak tüm bilgiler, bu rehberde yer almaktadır. Sizin için hazırladığımız e-ticaret sitesi kurma rehberi sayesinde sadece e-ticaret sitesini kurmayı değil, e-ticaretin tüm adımlarını öğrenebilirsiniz.

10 Adımda E-ticaret Sitesi Kurmak

  1. E-ticaret yapacağınız alanı ve sektörü belirleyin
  2. Satacağınız ürünleri ve ürün gruplarını seçin
  3. Markanızı yaratın
  4. E-ticaret altyapınıza karar verin
  5. Sitenizin tasarımını oluşturun
  6. Ürünlerinizi e-ticaret sitenize ekleyin
  7. Kargo ve lojistik altyapınızı hazırlayın
  8. Ödeme sağlayıcısı hizmeti alın
  9. Şirket kurulumunuzu tamamlayın
  10. Pazarlama faaliyetleri ile işinizi büyütün